ツ Terjah Entry Terkini! ツ

Wednesday, 5 June 2013

Buah kiwi bersalut coklat


Assalamualaikum.

Minggu ni bukan sengaja tak nak update blog. Tapi internet ni slow sangat! Tunggu loading saja dah ambil masa sampai 30 minit. Macam tak percaya, kan? Haa, tapi tuu laa hakikatnya bila kuota internet dah nak habis limit. Haha. Sabar jee laa.

Ermm, hari tu Najwa ada ternampak kat facebook gambar buah kiwi bersalut coklat. Tengok macam mudah jee nak buat. Kebetulan pulak kawan datang rumah hari tuu. Terus jee kami berdua pergi pasar raya Billion dan beli buah kiwi berserta coklat masakan.



Ada tak antara korang yang ternampak jugak gambar tuu kat facebook? Hmm, tak kisah laa korang nampak ke tak tapi Najwa nak tunjuk hasil buah kiwi bersalut coklat yang Najwa dan Sahirah buat. Ehh, waiittt! Tahu tak siapa Sahirah tuu? Haishh, kawan Najwa laa.



Ni buah kiwi yang dah siap dikupas dan dipotong. Ada yang tak tahu ke kupas tuu apa? Kupas tuu buang kulit buah kiwi tuu laa. First time Najwa beli buah kiwi. Ingatkan mahal rupanya murah jee. Hee.


 

Tadaaa! Hasil yang tidak memuaskan! Masa buat tuu mana ada tengok resepi dah. Sebab tuu laa jadi macam ni. Coklat tak melekat pun kat buah kiwi tuu. Tahu kenapa? Sebab silap buat! Buah kiwi tuu kan berair, manalah coklat tuu nak melekat. Haishh,

Najwa ada buat research kat google pasal buah kiwi bersalut coklat ni. Cari punya cari terjumpa laa satu blog dari Indonesia rasanya. Dalam blog tuu ada sekali gambar yang Najwa jumpa kat facebook. Hee. So, sekarang ni Najwa dah tahu cara yang betul untuk buat buah kiwi bersalut coklat tadi. Kalau korang pun nak tahu, nanti Najwa kongsikan resepi tuu, okey.

Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

16 comments:

  1. wahh!!! macam best je ni,,, sila post rumah muja sikit kalau dah menjadi ye :D

    ReplyDelete
  2. sedapnya... cam strawberi gak hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yupp, lebih kurang buah strawberi jugak laa :)

      Delete
  3. kayaknya mantep tuh, padahal saya belum ngerasain buah kiwi tapi kalo ada coklatnya pasti enak maklum penggemar coklat

    ReplyDelete
  4. wahhh, nmpk menyelerakan. nanti nak try buat jgk lah ..

    ReplyDelete
  5. hehe...mcm best.. nk cuba gak la nnt :)

    ReplyDelete
  6. gunakan coklat compound..:) sebab coklat masakan untuk kek je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh, yeke kak? Terima kasih sebab bagi tau Najwa :D

      Delete

Assalamualaikum and Hi ツ
Thanks for visit here and please
feel free to drop your positive comment ツ ^^

Copyright © 2012 - 2013 . All Rights Reserved by Najwa Ayuni .