ツ Terjah Entry Terkini! ツ

Thursday, 10 October 2013

Pemenang Simple Giveaway by Najwa Ayuni!


Assalamualaikum.

Akhirnya, berkesempatan jugak Najwa nak umumkan para pemenang bagi Simple Giveaway by Najwa Ayuni. Sekalung penghargaan diucapkan kepada korang semua yang sudi join. Hee. Maaf laa yeaa sebab lambat umumkan pemenang. Kalau korang tak tersenarai, jangan laa sedih. In sha Allah, rezeki korang akan sampai jugak nanti.



Bloglist x 20 - Blog Najwa Ayuni
(lihat di sidebar bertajuk AMAZING BLOGGER)

Brooch x 3 (TUNTUT DI SINI)
25. http://taiptaipkeyboard.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni_27.html
27. http://thesunshinesgirl.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
35. http://sarahsophia99.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html

Button Badge x 3 (TUNTUT DI SINI)
14. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
41. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
18. http://lienliedot.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html

Set Shiseido Mask x 2 (TUNTUT DI SINI)
4. http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
32. http://ifahpunyalifestory.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html

Mustache Necklace x 1 (TUNTUT DI SINI)
8. http://exohomestory.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html

Souvenir Pen from Tourism Malaysia x 1 (TUNTUT DI SINI)
23. http://cahayasirius.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html

Rumpai Laut Gred AAA x 1 (TUNTUT DI SINI)
13. http://umikasum.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html

Felt 'Fruitimal' Keychain x 1 (TUNTUT DI SINI)
3. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html

Ovaltine Trial Sachet x 1 (TUNTUT DI SINI)
20. http://superpapaya.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html

Inner Bawal x 1 (TUNTUT DI SINI)
17. http://bondaqalish.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html

Set Cadar x1 (TUNTUT DI SINI)
6. http://chocollyheart.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html




Kepada para pemenang, sila copy paste dan lengkapkan form ini semasa berurusan dengan sponsor. Kerjasama anda amat dihargai. Terima kasih :)
Assalamualaikum. Saya salah seorang daripada pemenang Simple Giveaway by Najwa Ayuni. Terima kasih sudi sponsor. Berikut adalah butiran diri saya :

Nama :
Alamat :
No. Telefon :
Link penyertaan : 
 Barang yang dimenangi :


Sebenarnya, draf untuk pemenang GA ni dah lama tersimpan dalam blog. Cuma Najwa tak sempat nak publish-kan jee sebab busy dengan trial segala bagai. Now, PMR dah TAMAT! I feel so free, now! Lepas ni boleh laa Najwa blogging macam biasa. Doakan Najwa mendapat result yang cemerlang, gemilang lagi terbilang nanti tau. Huhu.

Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Sunday, 8 September 2013

TIPS : Panduan Menjaga Kulit Muka


Assalamualaikum.



Umum mengetahui bahawa setiap gadis yang menginjak ke usia remaja pasti sahaja mempunyai masalah dengan kulit muka mereka. Jadi, hari ni Najwa nak kongsikan beberapa panduan untuk menjaga kulit muka dengan betul mengikut masalah kulit korang.

1. Panduan menjaga kulit kering
  • Jika kulit anda kering, elakkan membersihkan wajah tanpa menanggalkan solekan terlebih dahulu. Gunakan tisu basah, atau pembersih khas solekan terlebih dahulu.
  • Bersihkan solekan di mata dengan berhati-hati. Kulit di sekitar mata amat sensitif. Jika tidak berhati-hati, ia akan mengakibatkan masalah lingkaran gelap bawah mata.
  • Jangan menggunakan skrub wajah yang mempunyai biji. Penggunaan skrub berbiji akan menggalakan pengelupasan kulit.
  • Gunakan serum atau pelembap muka setiap hari.
  • Ambil supplement yang sesuai jika masalah ini berlarutan. 


2. Panduan menjaga kulit sensitif
  • Elakkan menggunakan produk yang mempunyai alkohol, wangian atau lanolin. Bebas pewangi tidak bermakna ia bebas kimia. Anda cuma perlu teliti dalam memilih produk.
  •  Jangan kerap menukar produk. Sebaiknya, setia pada produk yang terbaik untuk anda.
  • Jangan bersolek secara kerap apatah lagi solekan yang tebal.
  • Pilih skrub yang mempunyai ekstrak tomato atau epal kerana ia mengurangkan iritasi pada kulit.


3. Panduan menjaga kulit berminyak
  • Bersihkan wajah anda sekurang-kurangnya dua kali seminggu.
  • Gunakan tuala khas untuk mengelap wajah anda. Jangan menggunakan tuala yang sama untuk mengelap badan kerana kulit berminyak sangat sensitif.
  • Pilih supplement yang mengandungi Vitamin C organik.


4. Panduan menjaga kulit kombinasi
  • Jika anda ingin tahu kulit jenis ini, anda akan berasa kering pada beberapa kawasan dan licin di bahagian yang lain selepas mencuci wajah.
  • Elakkan membersihkan wajah dengan menggunakan produk yang berunsurkan krim kerana ia akan menyebabkan kekeringan dan pengeluaran minyak secara berlebihan.


5. Panduan menjaga kulit berjerawat
  • Jika anda mempunyai masalah ini, anda tidak disarankan untuk mencuci wajah secara kerap. Elakkan tabiat mencuci muka dengan kasar dan menggunakan produk pembersih wajah berkali-kali dalam sehari.
  • Seandainya anda berpeluh, pastikan anda mengelapnya terus. Usah biar ia kering sendiri dan meresap ke dalam kulit.
  • Elakkan memicit jerawat pada muka anda.

Sumber : ABC

Selamat mencuba!
Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Thursday, 5 September 2013

Simple Giveaway by Najwa Ayuni


Assalamualaikum.

 Bismillahirahmanirahhim. Sebelum PMR tiba, Najwa nak buat satu Simple Giveaway. Dah masuk bulan September - Oktober nanti rasanya blog Najwa dah kurang ber-update kott. Hee. Anyway, doakan Najwa dan batch 98' yang lain berjaya dalam PMR nanti yee. 




Syarat penyertaan :

1. Follow blog sponsor, like page sponsor dan add FB sponsor. *wajib
2. Buat entry bertajuk : Simple Giveaway by Najwa Ayuni
3. Tempek banner di atas dan backlink-kan semula ke sini.
4. Dah siap? Hantar link entry korang di ruang komen entry ini SAHAJA.


Follow blog sponsor :

Like page sponsor :

Add FB sponsor :


Senarai Hadiah :

Bloglist x 20
Brooch x 3
Button Badge x 3
Set Shiseido Mask x 2
Mustache Necklace x 1
Souvenir Pen from Tourism Malaysia x 1
Rumpai Laut Gred AAA x 1
Felt 'Fruitimal' Keychain x 1
Ovaltine Trial Sachet x 1
Inner Bawal x 1
Set Cadar x 1


Senang jee, kan? Tak banyak syarat pun. Nama pun Simple GA, kan. Hee. Najwa guna random.org sahaja untuk pemilihan pemenang. GA ni berlangsung selama 3 minggu jee. Harap ramai laa yang join, eaa. c(;
*scroll ke bawah untuk entry seterusnya*

-OFFICIALLY CLOSEST- 

Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Tuesday, 3 September 2013

Perancangan selepas PMR nanti


Assalamualaikum.



Oh yeahh! Najwa masih berkesempatan untuk berblogging dan join beberapa GA even tinggal lagi 3 minggu jee nak PMR. Bila cakap jee PMR dah dekat mula laa nak gelabah tak tentu hala. Apa punya manusia laa. Hee. Wish me luck for coming PMR! 

Sebenarnya, Saya Isteri Dia! Ehh, tak takk! Sebenarnya, Najwa dah ada beberapa perancangan lepas PMR nanti. Ewahh, belum ambil PMR dah sibuk buat perancangan segala bagai dah. Some of perancangan tuu berkaitan dengan blog Najwa jugak laa. Blog Najwa ni boleh dikatakan keseluruhannya berkisarkan tentang personal life jee kan. Lepas ni Najwa nak memperbanyakkan lagi info dalam blog ni. Nak mencantikkan blog, mencomelkan, meng'kawaii'kan dan yang semasa dengannyalah. Hee. 

Kalau nak tahu info apa yang akan dimasukkan dalam blog Najwa tunggu laa lepas Najwa habis PMR nanti yee. Haha. Tapi info yang biasa-biasa jee. Kalau rasa nak baca, bacalah dengan hati yang ikhlas. Kalau tak nak pun korang kena baca jugak! Hee.

Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Sunday, 1 September 2013

Senarai Peserta Simple Giveaway by Najwa Ayuni


Assalamualaikum.



Hai. Terima kasih kepada yang sudi join GA Najwa kali ni. Check link GA korang ada ke tak. Mana tahu kalau ada yang Najwa terlepas pandang ke kan. Kalau tak ada inform Najwa laju-laju, oraite. Anyway, good luck you all! Kalau belum join KLIK SINI untuk join, eaa.

  1. http://sayasyiera.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  2. http://dunianuranisamar.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  3. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  4. http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  5. http://mizzikastories.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  6. http://chocollyheart.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  7. http://farah-wahidah-blog.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  8. http://exohomestory.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  9. http://syahidahfadilah.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  10. http://aineddihar.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  11. http://dramaticyang.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  12. http://nursyazafareha94.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  13. http://umikasum.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  14. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  15. http://schomells.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  16. http://eyra1990.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  17. http://bondaqalish.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  18. http://lienliedot.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  19. http://storymyaq.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  20. http://superpapaya.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  21. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  22. http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  23. http://cahayasirius.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  24. http://farraanuar.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  25. http://taiptaipkeyboard.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni_27.html
  26. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  27. http://thesunshinesgirl.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  28. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  29. http://malihahmunirah.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  30. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni_31.htm
  31. http://supersagaaaa.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  32. http://ifahpunyalifestory.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  33. http://siszetty.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  34. http://mahiraridzuan.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  35. http://sarahsophia99.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  36. http://diarionlineaten.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  37. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/09/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  38. http://sfhbelog-taip.blogspot.com/2013/09/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  39. http://nurhazirahziera.blogspot.com/2013/09/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  40. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/09/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  41. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  42. http://sayangsyeeda.blogspot.com/2013/09/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  43. http://fatinizahid.blogspot.com/2013/09/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  44. http://www.cikfie.com/2013/09/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  45. http://sicomotizati.blogspot.com/2013/09/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  46. http://stxrlightm00n.blogspot.com/2013/09/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  47. http://ape-kinah.blogspot.com/2013/09/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  48. http://whyvenusmarscollide.blogspot.com/2013/09/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  49. http://afifahanuar.blogspot.com/2013/09/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  50. http://ainnadia2.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-najwa-ayuni.html



Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Friday, 30 August 2013

Duo Mega GiveAway By Adam Faiz & Fiqa Nsz


Assalamualaikum.


[KLIK BANNER UNTUK JOIN]
Duo Mega GiveAway By Adam Faiz & Fiqa Nsz,bermula pada hari ini,24 Ogos 2013,iaitu tepat pada pukul 11.00 malam sehingga pukul 12.00 malam,20 September 2013 nanti.Semua Dijemput join.

SYARAT-SYARATNYA:
  1. Follow blog Adam & Fiqa, Add To circles Google+ Adam Faiz+Fiqa Nsz ,like page:
  2. Warganegara Malaysia yang menetap dan beralamat tetap di Malaysia
  3. Buat entri yang bertajuk Duo Mega GiveAway By Adam Faiz & Fiqa Nsz
  4. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publish entri.
  5. Wajib Follow,Like,add fb,Klik iklan para sponsor/tolong perhatikan dan ikut semua syarat yang ditetapkan.
  6. Warga facebook -kalau takde,pinjam kawan punya :p
  7. Tinggalkan URL entri ke ruangan komen entri ini,sekiranya awak join melalui blog adam.
FOLLOW,ADD,LIKE,KLIK IKLAN PARA SPONSOR:
  1. Step 1:Follow Blog Sponsor: //Follow //Follow //Follow //Follow //Follow //Follow
  2. Step 2:Like Page Sponsor:
  3. Step 3: Klik iklan sponsor: $ $ $ $ -clear cache & Cookies [TUTORIAL {click}]
  4. Step 4: Share page: [SHARE]
  5. Step 5:Add FB:  [ADD]
  6. Step 6: Follow twitter*kalau ada: [FOLLOW]
SENARAI HADIAH {CLICK}

PEMILIHAN PEMENANG:
  1. Top Refferal 2x {Blog adam 1x & Blog Fiqa 1x}
  2. Random.Org
  3. Peserta Yang Mematuhi dan mengikuti ketujuh-tujuh step di atas. {rujuk bahagian follow,like etc sponsor}
NOTA: JOM SUPPROT ADAM FAIZ DAN FIQA,JOIN GIVEAWAY NI DENGAN KLIK BANNER KAT ATAS ^0^


Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

September Giveaway by www.cikyaya.my


Assalamualaikum.



klik banner untuk join


Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Monday, 26 August 2013

Giveaway 2013 By Jaja


Assalamualaikum.


Klik banner untuk join.

Najwa pilih hadiah : Polaroid Camera | T-shirt printing long sleeves / short sleeves | Purr, Katy perry's perfume

Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Wednesday, 21 August 2013

Random Giveaway by FD


Assalamualaikum.



Klik banner untuk join :)

Hadiah yang diinginkan : Coklat & teddy bear | Printed tee / tshirt | Printed wide shawl

Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Thursday, 15 August 2013

Cantik berseri di Aidilfitri


Assalamualaikum.



Klik banner untuk join :)



Nyatakan bagaimana produk Fair & Lovely dapat membantu memberikan kecerahan pada kulit anda setiap hari.

Dengan penggunaan formulasi baru Fair & Lovely Advanced Multi Vitamin yang mengandungi vitamin B3, C dan E serta rawatan pencerahan yang unik tamsilnya seperti mengurangkan bintik-bintik hitam, mengurangkan warna kulit perang, mengurangkan kesuraman, mencerahkan lingkaran-lingkaran hitam dan mencerahkan tona kulit secara menyeluruh membolehkan Najwa memiliki kulit yang lembut, cerah dan berseri setiap hari.

Selain itu, pembersih muka rangkaian Fair & Lovely Advanced Multi Vitamin yang kaya dengan buih bertindak membersih secara lembut dan menyingkirkan bendasing daripada permukaan kulit. Krim pencerahan muka pula bertindak menghidrat dan mencerahkan kulit dengan Advanced Pink Formula. Formulasi baru Fair & Lovely Advanced Multi Vitamin inilah yang memberikan kecerahan pada kulit Najwa sehari demi sehari. 


Berikan azam / wishlist / harapan anda untuk raya kali ini (2013).

 

Selepas menggunakan rangkaian produk Fair & Lovely Advanced Multi Vitamin secara berterusan, Najwa mendapati kulit Najwa lebih segar, lembut, cerah dan berseri. Justeru, harapan Najwa ialah dapat tampil lebih cantik, ayu dan jelita pada bulan Syawal agar raya kali ini menjadi lebih bermakna kepada Najwa.


Lengkapkan slogan : “Produk Fair & Lovely sentiasa di hati ....................”

Produk Fair & Lovely sentiasa di hati kerana ia memberikan kecantikan yang berganda pada wajah selain memberikan keselesaan dan bauan yang harum serta dapat menyerlahkan penampilan luaran dan membantu meningkatkan keyakinan diri. Paling penting ialah produk Fair & Lovely ini bagaikan rawatan pencerahan yang mampu dimiliki oleh setiap gadis di luar sana.



Assalamualaikum.
**wish me luck**


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Sunday, 11 August 2013

Holiday Giveaway by Nurin Aireen


Assalamualaikum.



Klik banner untuk join :)

Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Segmen UP follower by Kawaii Gurlzz


Assalamualaikum.



Nak join? Tekan jee banner tuu :)

Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Saturday, 10 August 2013

Hadiah dari Kak Dylla Dalila


Assalamualaikum.

Hari tuu Najwa ada terima something dari blogger kak Dylla Dalila. Actually, benda ni dah lama sampai kat Najwa cuma tak sempat nak update jee. Hee. Kak Dylla ni salah seorang sponsor dalam Mini Giveaway yang Najwa anjurkan dulu. Tahu tak akak ni bermurah hati nak bagi something kat Najwa. Tuu yang best tuu. Nak tahu apa yang kak Dylla bagi? Jeng...jeng...jeng...



Haa, ni laa hadiah dari kak Dylla. Cantik kan? Siap ada nama Najwa lagi kat belakang tuu. Kak Dylla bagi memang on the time laa. Sebab Najwa punya wallet baru jee rosak masa tuu. Ingat nak beli baru dah. Dah dapat wallet ni kira untung laa sikit duit Najwa. Haha.

Lupa nak cakap. Kak Dylla ni ada jual macam-macam aksesori lagi tau. Semua handmade. Kalau nak beli boleh laa ke facebook kak Dylla. >>tekan sini<< Semua cantik-cantik. Tak rugi kalau korang beli. Hehe.

Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Friday, 9 August 2013

Salam Aidilfitri; Maaf Zahir dan Batin


Assalamualaikum.



Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin! **abaikan muka dalam gambar tuu :P** Dah nak masuk hari raya yang ke-3 dah pun kan. Maaf laa, malam ni baru dapat update entry pasal raya. Hee. Apa pun Najwa minta maaf kat korang semua andai Najwa ada buat salah dan silap sepanjang Najwa terlibat dalam dunia blogging ni.

Bagi Najwa raya tahun ni kurang sikit keseronokannya sebab Najwa tak boleh pergi mana-mana. Tak ada transport nak keluar berjalan-jalan. Kampung pun tak balik dah sebab atuk dengan nenek dah tak ada. Setakat kunjung rumah jiran yang dekat-dekat ni ada laa. Rumah kawan-kawan pun langsung tak pergi. Harap diorang jee yang datang. Hehe.

Dua minggu sebelum raya hari tuu Najwa tidur rumah besties Najwa. Bukan saja-saja tidur tau. Najwa tolong mak dia buat kuih raya kat sana. Memang best duduk kat rumah dia sebab family dia semua happening gila. Haha. 

Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Wednesday, 7 August 2013

Ramadhan Giveaway by Asma' Sah


Assalamualaikum.



Nak join tekan jee banner tuu :)

Kbyep. Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Tuesday, 6 August 2013

Segmen Simple Giler by Anis


Assalamualaikum.


KLIK BANNER

Tarikh : 25.07.2013 - 24.08.2013

Segmen simple giler dianjurkan oleh www.anisforeveralone.com dan disponsor oleh LS DESIGN , Atie Atiqah , Nasha Ridzuan , Najihah , Norhaziqah , Chocolate AM & The great Little Summer


Segmen ni simple je , Hanya follow , Like , Share & Menang hadiah menarik . 
Jom join :)

28 Hadiah menanti korang !!


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

I'm back!


Assalamualaikum.



Jyeahh! I'm finally back! Huhu. Lama tak update blog. Rindu laa. *gedik sat* Pengunjung blog Najwa pun sekarang dah semakin berkurang. Entah-entah memang dah tak ada sesiapa pun yang jengung kutt? Hmm, misi Najwa sekarang adalah untuk menarik korang semua jenguk blog Najwa semula! Hee.

Alhamdulillah, trial PMR Najwa yang lepas semua berjalan dengan lancar. Harap-harap Najwa boleh dapat result yang baik lagi cemerlang. Aminn. Masa trial tuu, paper semua tak susah sangat pun. Tapi bila check jawapan, salah bukan main banyak lagi. Huhu. Doakan Najwa dapat masuk asrama tau! :')

Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Saturday, 20 July 2013

Mungkinkah ini nukilan terakhirku?


Assalamualaikum.



Sebelum secara rasminya blog Najwa tidak akan beroperasi sepanjang bulan PMR nanti, Najwa nak ambil kesempatan yang ada ni untuk ucapkan terima kasih kepada korang yang masih sudi singgah blog Najwa. Hee. Thanks jugak kepada korang yang sudi invited Najwa untuk join GA and another segment.

Entry ni pun auto-publish jee. Najwa taip ni pun kat CC. Kalau nak tunggu internet kat rumah, memang tak ber-update langsung laa blog ni. Internet slow macam SIPUT! Herhh...

Ehh, apa pulak marah-marah ni? Puasa, tak baik marah-marah. Calm down. Heee. Back to the topic. Ni mungkin entry Najwa yang terakhir. Sebab lepas ni Najwa nak fokus betul-betul pada PMR. Tapi, BERKEMUNGKINAN jee laa. Belum tentu lagi. If Najwa ada masa, Najwa akan update lagi. Hihihi.

Assalamualaikum.
Doakan Najwa berjaya dalam PMR nanti! Terima kasih (:


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Monday, 15 July 2013

Trial PMR dah dekat dah...


Assalamualaikum.



Hmm, sekarang ni Najwa semakin busy laa. Online pun dah jarang. Maklum laa kan, trial PMR dah nak dekat dah. Lagi dua minggu jee, korang. 28 Julai 2013 ni trial bermula. So, Najwa nak fokus pada trial dulu laa. Settle semua nanti baru nak online macam biasa.



Korang, korang, wish semoga Najwa LULUS dengan cemerlang dalam trial ni tau. Mana tahu berkat doa korang Najwa boleh dapat lebih bagus dalam trial ni berbanding dengan exam pertengahan tahun dulu ke. Hee :D Insya-Allah, Najwa akan berusaha dan terus berusaha untuk dapat 8A! **over minah ni**

Kbye. Assalamualaikum :*


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Tuesday, 9 July 2013

Sophie Paris Magic Pink Cream dah sampai!


Assalamualaikum.

Lama Najwa tak update blog, kan? Hee. Minta maaf, eaa. Hari tuu Najwa ada menang Sophie Paris Magic Pink Cream dari blog DeeMataQue. Terima kasih sis Roszyana Alpah @ Perttzyana. Rasanya dah sebulan lebih dah hadiah ni sampai.

Anyway, ni first time tau Najwa dapat barangan pos. Sebelum-sebelum ni selalu dapat topup, review blog dengan bloglist jee. Lain laa macam korang-korang semua yang setiap bulan ada jee barang sampai ke rumah. Hihi.





Krim ni diformulasi menggunakan ekstrak tumbuhan. Tumbuhan apa Najwa tak tahu laa pulak. Hehe. Krim ni dapat membantu membuat kulit tampak bersemu pink alami. Tak tahu ke 'pink alami' tu apa? Alaa, pink alami tuu macam pink semula jadi laa. 

One minute to look naturally pink! Najwa dah cuba krim ni. 
Ternyata, hasilnya memang berkesan. Hee :)

Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Tuesday, 25 June 2013

Winner of Mini Giveaway by Najwa Ayuni!


Assalamualaikum.

Hari ni dah 25 Jun 2013 dah ke? Okey, masa yang dinanti-nantikan sudah tiba! Tahniah diucapkan kepada para pemenang! Kepada yang tak menang tuu jangan sedih. Mungkin belum rezeki korang lagi. Apa pun terima kasih sudi support mini GA Najwa ni :')

-
-
-
-
-

Awakk, isi tabung untuk Najwa sikit boleh? Klik 1 - 2 - 3
Tunggu sampai habis loading tau. Terima kasih :'D

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Topup

Topup RM 5 x 4 - Dila
| 44 | 65 | 13 | 35 |

Topup RM 5 x 2 - Mimi
| 89 | 18 |

Topup RM 3 x 5 - Nida
| 30 | 16 | 75 | 25 | 49 |

Topup RM 5 x 2 - Jue
| 8 | 83 |

Topup RM 5 x 1 - Fatin Diana
| 19 |

Felt brooch x 3 - Najwa Ayuni
terpaksa ditukar 
Topup RM 5 x 1 - Najwa Ayuni
| 10 |


Review blog

Review blog x 3 - Syazliyana
| 85 | 84 | 62 |

Review blog x 5 - Sabrina
| 53 | 42 | 20 | 28 | 32 |


Barangan pos

Fon casing x 1 - Miss D (Dylla Dalila)
| 60 |

Felt brooch (set) x 1 - Miss D (Dylla Dalila)
| 67 |

Felt headband x 1 - Miss D (Dylla Dalila)
| 36 |

Miniature clay keychain x 6 - Chirp-chirp
| 15 | 58 | 81 | 2 | 77 | 59 |

Felt keychain (apple) x 2 - Hasya
| 70 | 23 |


Barangan blog

Header/banner x 3 - Anis
| 45 | 86 | 82 |

Cursor x 5 - Budak Vanilla
| 40 | 9 | 27 | 12 | 6 |

Cursor x 2 - Nurirwane
| 48 | 68 |


Sekalung ucapan tahniah Najwa ucapkan kepada para pemenang! Semoga bergembira! Hee, maaf sebab lambat umumkan pemenangnya. Balik sekolah lambat petang tadi. Lepas tuu kena hadirkan diri untuk latihan silat dan rumah sukan pulak kat sekolah. Sorry, guys :')

Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Sunday, 23 June 2013

Nantikan.. Siapakah Pemenangnya?


Assalamulaikum.

Firstly, Najwa minta maaf sangat-sangat kepada para peserta bagi Mini Giveaway by Najwa Ayuni yang berlangsung dari 16 Mei - 16 Jun 2013 tuu. Bukan niat tak nak umumkan pemenang, tapi baru hari ni Najwa boleh online. Err, harap tak ada yang marahkan Najwa.

Sebelum ni internet tak boleh guna. Ditambah pulak dengan kerja kursus Sejarah dan Geografi yang perlu dihantar segera. Memang tak sempat nak online langsung. Siang malam pergi CC siapkan semua kerja kursus tuu. Online dekat CC hari tuu boleh usha blog kejap jee, nak update blog pun tak sempat. Tapi sekarang ni kerja kursus semua dah siap dan dah dihantar. Internet pun bil dah di-topup semula. Now everything is okay :'D



Haishh, tersasar pulak dari tajuk entry ni. Pada 25 Jun 2013 ni nantikan siapakah pemenang bagi Mini Giveaway by Najwa Ayuni! Adakah anda yang terpilih? Sama-sama kita nantikan, okey.

Najwa bersyukur sangat sebab penyertaan untuk mini giveaway Najwa tuu mencecah hingga 88 orang. Tadi baru jee update senarai peserta terkini mini giveaway tuu. Kepada yang join silalah jenguk link korang ada ke tak. Yang join selepas 30 Mei tuu, link korang baru jee dimasukkan ke dalam senarai peserta. Minta maaf sebab lambat update. 




Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Wednesday, 5 June 2013

Buah kiwi bersalut coklat


Assalamualaikum.

Minggu ni bukan sengaja tak nak update blog. Tapi internet ni slow sangat! Tunggu loading saja dah ambil masa sampai 30 minit. Macam tak percaya, kan? Haa, tapi tuu laa hakikatnya bila kuota internet dah nak habis limit. Haha. Sabar jee laa.

Ermm, hari tu Najwa ada ternampak kat facebook gambar buah kiwi bersalut coklat. Tengok macam mudah jee nak buat. Kebetulan pulak kawan datang rumah hari tuu. Terus jee kami berdua pergi pasar raya Billion dan beli buah kiwi berserta coklat masakan.



Ada tak antara korang yang ternampak jugak gambar tuu kat facebook? Hmm, tak kisah laa korang nampak ke tak tapi Najwa nak tunjuk hasil buah kiwi bersalut coklat yang Najwa dan Sahirah buat. Ehh, waiittt! Tahu tak siapa Sahirah tuu? Haishh, kawan Najwa laa.



Ni buah kiwi yang dah siap dikupas dan dipotong. Ada yang tak tahu ke kupas tuu apa? Kupas tuu buang kulit buah kiwi tuu laa. First time Najwa beli buah kiwi. Ingatkan mahal rupanya murah jee. Hee.


 

Tadaaa! Hasil yang tidak memuaskan! Masa buat tuu mana ada tengok resepi dah. Sebab tuu laa jadi macam ni. Coklat tak melekat pun kat buah kiwi tuu. Tahu kenapa? Sebab silap buat! Buah kiwi tuu kan berair, manalah coklat tuu nak melekat. Haishh,

Najwa ada buat research kat google pasal buah kiwi bersalut coklat ni. Cari punya cari terjumpa laa satu blog dari Indonesia rasanya. Dalam blog tuu ada sekali gambar yang Najwa jumpa kat facebook. Hee. So, sekarang ni Najwa dah tahu cara yang betul untuk buat buah kiwi bersalut coklat tadi. Kalau korang pun nak tahu, nanti Najwa kongsikan resepi tuu, okey.

Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Monday, 27 May 2013

Selamat Bercuti!


Assalamualaikum.



Lama kan blog ni takber-update. Hee. Maklum laa musim cuti ni kan banyak kenduri-kendara. Blog ni tak ber-update pun sebab Najwa pergi kenduri laa. 



Kenduri kahwin kakak kepada budak kat atas ni laa. Dia ni besties Najwa. Nak tunjuk gambar wedding kakak dia tak ada laa pulak. Hmm. Tidur rumah dia sampai 4 hari 3 malam. Wohaa.

Err, sebenarnyakan bila dah lama tak update blog, rasa tak ada idea pulak nak taip apa. Bila selalu update, ada jee macam-macam idea. Patut laa blogger yang selalu update blog, entry diorang boleh mencecah sampai 700 lebih. Entry Najwa nak sampai 50 sebulan pun susah. Hmm :(

Apa pun, selamat bercuti kepada semua rakan blogger. 
Rajin-rajin laa singgah blog Najwa, ehh. Hee. 

Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Saturday, 18 May 2013

Senarai Peserta Mini Giveaway by Najwa Ayuni


Assalamualaikum.



Najwa nak umumkan peserta-peserta yang sudi menyertai Mini Giveaway by Najwa Ayuni. Tekan Ctrl + F  dan masukkan link blog korang untuk memudahkan pencarian. Kalau link blog korang tak ada, inform Najwa segera, ok.

  1. http://cikdonut95.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  2. http://inlove-wanda.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  3. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  4. http://cahayasirius.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  5. http://maerahim.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  6. http://dramaticyang.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  7. http://aynasyafiqah.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  8. http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  9. http://jelezkah.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  10. http://munauwaratul.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  11. http://pelaikamonsterer.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  12. http://aimionlyforcontest.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  13. http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  14. http://l0vec0ntestgiveaway.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  15. http://jomkitamengundi.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  16. http://gadisbiha.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  17. http://busanaszira.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  18. http://rahsiabintanghati.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  19. http://nazwww.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  20. http://blogmenang.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  21. http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  22. http://quraistory.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  23. http://lisandramalina-aboutme.blogspot.com//2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  24. http://mcdaredhawk.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  25. http://malihah-dan-giveaway.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  26. http://i-am-overtherainbow.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  27. http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  28. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  29. http://imaneeda.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  30. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  31. http://nabilaizzati17.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  32. http://www.cikfie.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  33. http://ice-chirp-chirp.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  34. http://www.nurzulaihaziz.my/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  35. http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  36. http://sicomotizati.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  37. http://annaz79.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  38. http://syierajoingiveaway.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  39. http://liyanarohazi.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  40. http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  41. http://farraanuar.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  42. http://dunianuranisamar.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  43. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  44. http://wilmashana.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayun.html
  45. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  46. http://secretiveads.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  47. http://nurfarizahslife.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  48. http://contestsinisana.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  49. http://yayaaaank.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  50. http://f-akesmiles.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  51. http://arnilala.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  52. http://umikasum.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  53. http://missrochelle1999.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  54. http://nunapringiacyunq.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  55. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  56. http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  57. http://randomtalking123.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  58. http://ceritapija.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  59. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  60. http://nurhaniessofeanadia.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  61. http://cuteandadorable-is-sugarmeow.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  62. http://budakvanilla-join.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  63. http://myrahthesamuraii.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  64. http://join-too.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  65. http://faralalalala.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  66. http://ainun-bajuri.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  67. http://belogwapunya.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  68. http://sayamisha.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  69. http://lawyersofia.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  70. http://lollypoppinkiey.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  71. http://akusukaketawa.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  72. http://alia-manis.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  73. http://zeirah-snoworld.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  74. http://cik-jarimanis.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  75. http://amar-ga.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  76. http://sabghina.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  77. http://tieysmilez.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  78. http://schamanking.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  79. http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  80. http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  81. http://heartyoumycrush.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  82. http://rainyshiningshinee.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  83. http://keymekeymoo.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  84. http://tengku-boyz.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  85. http://lienliedot.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  86. http://whymustshazwani.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  87. http://ifahpunyalifestory.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  88. http://anewdaaay.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  89. http://sibloggerpink.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
# update : nama yang telah di-strikethrough adalah pemenang!


PEMENANG AKAN DIUMUMKAN PADA 25 JUN 2013!

Rugi tau kalau tak join sebab hampir 50 orang pemenang yang dicari! Selepas Najwa total semua hadiah dari sponsor untuk buat list hadiah, baru perasan yang hadiah mencecah hampair 50 kesemuanya. Berdasarkan bilangan hadiah, Najwa rasa macam bukan Mini Giveaway jee. Ahaks! Terima kasih kepada yang sudi join.

Assalamualaikum.


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

Copyright © 2012 - 2013 . All Rights Reserved by Najwa Ayuni .