ツ Terjah Entry Terkini! ツ

Sunday, 16 September 2012

Berdiri di atas kaki sendiri


Assalamualaikum.

Holaa~
Hari ni penyakit apa entah datang serang Najwa. Korang nak tahu tak penyakit apa?
Penyakit rajin updates blog dalam masa sehari!! Haha. 

Okey, Najwa tahu ada blogger yang boleh update blog sampai 5-10 entry dalam masa sehari. Ehh, ada ke blogger updates blog sampai 10 entry dalam masa sehari? Hehe. Kalau ada, banyak idea sungguh laa blogger tuu. Maybe juga sebab dia blogger sepenuh masa, kan.



Najwa ada something lagi nak kasi tahu korang ni. Masa Najwa tengah check shoutbox untuk Najwa berkunjung semula tadi, tetiba ternampak Tiqa menjerit kat situ. Kalau tak faham, cerr tengok gambar kat atas tuu. Tiqa tanya kat mana Najwa edit teratak Najwa yang tak berapa nak ohsem ni. Hikhik.

Actually, blog ni 100% Najwa yang edit sendiri. Cuba korang scroll cursor korang sampai nampak copyright untuk blog Najwa ni. Ada tulis macam ni, kan --> Copyright © 2012 . All Rights Reserved by Nor Najwa Ayuni Binti Rosle . Haa, buat masa sekarang belum ada lagi yang campur tangan untuk blog Najwa ni. *Ehh, sombong laa kau ni, Najwa!* 

Wait, wait!! Korang jangan cakap Najwa sombong pula, eaa. Maybe nanti korang cakap Najwa ni nak tunjuk hebat laa sebab semuanya Najwa edit sendiri. [ KEMUNGKIN SAHAJA ] Means Najwa, setakat ni Najwa belum pernah suruh orang edit blog untuk Najwa dan belum pernah menang giveaway untuk edit blog punya. Sebab tuu laa belum ada yang campur tangan. Bukan nak tunjuk hebat, ok?

Dah dah. Banyak pula mak nenek sorang ni berleter, kan. Now, Najwa nak kasi info sikit tentang teratak a.k.a blog Najwa ni untuk kak Tiqa yang chomel atau sesiapa yang ingin tahu, ok. Kalau tak nak tahu pun, takpe. I don't care. Hewhew,

Firstly, blog Najwa ni guna SIMPLE template jee. Buku rujukan untuk blog Najwa diambil dari BUKU INI dan juga BUKU INI serta BUKU INI. Hehe. Buku tuu semua memang bagus. Kebanyakkan blogger suka beli buku tuu. Tak percaya? Hmm, kesah pula saya! Hikhok~

Tuu jee kott. Ada benda yang Najwa buat tak menjadi tapi Najwa still setia dengan blog diorang tuu. NEVER, NEVER, NEVER GIVE UP!! Word ni wajar ada dalam diri korang, ok. Baru boleh berjaya. Satu lagi, cuba buat sendiri. Jangan selalu bergantung dengan bantuan orang lain jee. Kalau orang lain yang buat, memang kita tak akan tahu apa-apa laa. Orang tuu jugak yang pandai. Kita pula dapat apa? Dapat tengok jee orang edit blog macam ni laa, macam tuu laa. Teringan nak edit sendiri, tapi tak tahu. Tak tahu at least boleh belajar dari tutorial, kan. Kalau tak tahu + malas + segan, baik tak payah buat blog. Lagi senang.

Whooaa. Banyaknya nenek kebanyan ni berleter. Kalau masuk syarahan, agak-agak korang boleh menang ke tidak ni? Haha. Najwa just bagi nasihat jee. Korang jangan terasa atau jadi macam tuu pulak tau. Sebab kawan Najwa ada yang macam ni. Malas nak baca tutorial yang ada. Yang tahu nak suruh orang buat kat dia jee.

Dah habis air dalam badan Najwa ni punyalah berleter kat korang ni. Cepat!! Tambah balik air dalam badan Najwa!! Wahaahaa. *Kegilaan nenek kebayan dah bermula* Ermm, maaf kalau ada sesiapa yang tersentuh hati. Bagi Najwa kalau orang edit blog kat kita sebab menang GA takpe. Atau kita nak minta tolong sikit pun takde hal. Bagi yang 100% suruh orang buat blog untuk dia tuu laa yang problem sikit.

Bye. Assalamualaikum.

** Maaf, entry mungkin terlalu panjang **


ツ Thank you for visiting Najwa's Blog ツ
Feel free to Like, Tweet and G+ ^^

14 comments:

  1. bab mengedit blog ni mmg mls..adess..hehe
    btw, sy pun belajar dr tutorial yg bloggers lain buat..even take time nk siap, tpi hsilnya memuaskan:)

    ReplyDelete
  2. dari kasi org edit better blajar tutorial coz bley tambah ilmu.. tak paham leh tanya sesapa yang paham..hasilnya kepuasan sperti apa yg kita sndri nak..

    ReplyDelete
  3. Hoho. boleh tak sumbang sikit rajin tu kat Hana. Penyakit Hana pulak malas nak update entry! huhu. nak hasilkan blog yg lawa kena rajin bw, try & error. betul x najwa? =)

    ReplyDelete
  4. @miss fluffy & Faizol Dee :: Jyaehh. Edit blog sendiri memberi kepuasan kepada kita dan dapat menambah ilmu juga :)

    ReplyDelete
  5. Akak pun kekadang ada penyakit malas nie.. malas kalau sehari tak pe lagi nie berminggu2.. hahaha.. haiyaa!! Kalau dalam edit blog nie memang kena ada mood pasai selalu kena try & error.. try org lain punya pastu ubah.. hehe.. blog Najwa pun memang cantik. simple :)

    ReplyDelete
  6. hehe. betul betul.
    thank you kak Aida :)

    ReplyDelete
  7. Buat blog ne senang nak kemas nya plak susah..lenguh mata dok depan lappy..ngeeeee...ape2 pon saye dah follow blog awak..nak mintak tolong sikit..ble tak??

    http://azlyiejah.blogspot.com/2012/09/tolong-saya.html

    ReplyDelete
  8. @ cik azLyzah,
    hehe. ok. i will follow u back :)

    ReplyDelete
  9. skrang pun bnyk buka blog yg buat tutorial..hee..:)
    tq bnyk2 najwa..:)

    ReplyDelete
  10. Comel blog awokk.. Blogwalking here. Jemput join segmen :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum and Hi ツ
Thanks for visit here and please
feel free to drop your positive comment ツ ^^

Copyright © 2012 - 2013 . All Rights Reserved by Najwa Ayuni .